Injektioner

Elsa Gyllensten

Legitimerad sjuksköterska

Certifierad injektionsbehandlare

Försäkring via Folksam

Fillers

Med hjälp av fillers kan vi idag skulptera ansiktet och åstadkomma önskade förändringar, såsom formning och föryngring. Fillers är baserade på hyaluronsyra, en substans som naturligt förekommer i kroppen men minskar med åldern, vilket leder till förlust av volym, elasticitet och fukt i huden. Elsa använder idag de välrenommerade märkena Teosyal, Juvederm och Belotero för sina behandlingar. Dessa produkter är inte permanenta och erbjuder en säker och effektiv metod för ansiktskonturering och hudföryngring.

Botox

Botox är ett varumärke som vanligtvis används för att referera till botulinumtoxin typ A, en muskelavslappnande behandling för rynkor. Botulinumtoxin används effektivt för att reducera linjer i pannan, mellan ögonbrynen och vid ögonens utkanter. Det fungerar genom att begränsa muskelaktiviteten som orsakar rynkor, genom att hämma nervsignalerna som gör att musklerna drar ihop sig. Minskad muskelaktivitet leder till att rynkor blir mindre framträdande och huden slätas ut. Elsa använder sig av märkena Vistabel och Azzalure för dessa behandlingar.
Ny lag om estetiska injektioner

Sedan den 1 juli 2021 gäller en ny lag kring estetiska injektionsbehandlingar. Lagen innebär bland annat att en konsultation måste göras senast 48 timmar innan din behandling. Konsultationen kan göras online eller på salongen. Konsultationen är kostandsfri och finns att boka på bokadirekt.

Om du har varit på en behandling med fillers eller botox de senaste 6 månaderna kan du boka en tid direkt för injektionsbehandling. Om det var mer än 6 månader sen senaste besöket krävs en ny konsultation senast 48h innan din behandling.